Introductie

In de 70-er jaren bedacht men in Amerika een manier om geluidsarm te printen, de toenmalige printers (ketting-, band en naaldprinters) veroorzaakten nogal wat lawaai.

 

De komst van de laserprinter maakte de Thermo Transfer techniek overbodig tot men rond 1982 in Japan zocht naar een goedkope, flexibele en veelzijdige manier om de ingewikkelde Kanji taal en andere oosterse talen te kunnen printen.


Het begon met eenvoudige (draagbare) typemachines (Canon, Brother), maar de mogelijkheden van deze techniek om tekens af te drukken, ongeacht formaat of vorm, zorgden voor de ontwikkeling van printers voor industriële doeleinden, zoals bv. het bedrukken van tags, labels en etiketten. In 1984 startte de Kores groep met ontwikkeling van Thermo Transfer Rollen in Denemarken en bracht deze onder de naam Keymax op de markt omdat het merknaam Kores alleen in de noordelijke landen behoorde aan de Kores Nordic Group en Keymax kon wereldwijd verkocht worden.
In 1986 verhuisde de productie vanwege de kosten naar Engeland waar het tot 2008 geproduceerd werd.
De huidige Keymax rollen worden gesneden in Duitsland vanuit Jumbo’s die in Amerika en China gecoat worden. De jumbo’s hebben een breedte variërend van 685 tot 936mm en een lengte van 15.000 tot 20.000 meter, afhankelijk van de machine waarop ze gecoat worden. Vanaf 2010 brengt Keymax Nederland de rollen op de markt onder de naam Qmex i.v.m. naamsrechten in andere landen.                                            
 

Qmex

Laden...